La Regina Slideshow Image 2 Slideshow Image 3 Slideshow Image 4 Slideshow Image 4 Slideshow Image 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

menu

 

 

 

 

 

 

 

 

Midden in de zaak staat de grote Italiaanse houtgestookte steenoven. De oven is van natuursteen en bedekt met een deken van keramiek-tegeltjes.

Waar elektrische ovens of gasovens vaak niet warmer worden dan 250°C kunnen pizzaovens opgestookt worden tot wel 600°C. Een goede pizza bak je in 80 tot 90 seconden op een temperatuur van ongeveer 400°C.

Voordelen op een rij.

op deze temperatuur verliest de tomaat precies genoeg vocht
smelt de mozzarella zonder dik te worden
blijft het aroma van basilicum en andere groente behouden
en de gebruikte olijfolie verandert niet van structuur.
het vocht in het nog zachte deeg wordt in enkele seconden omgezet in stoom. Zo ontstaat een met luchtbellen gevulde heerlijk knapperige korst.

Pizzeria La Regina betrekt het hout voor de steenoven bij .